Voda naša nasušna (video)

Idi na sadržaj

Voda naša nasušna (video)

Nina Martinović Armbruster
Published by Nina Martinović Armbruster u Kolumne · 22 April 2019
Tags: vodakapvodevodanašanasušnaprogramiranjevode
Voda naša nasušna (video)

 
Uzmeš čašu, otvoriš slavinu i voda poteče. Šta tu ima čudno? Vode ima na sve strane i na pretek, pa zašto bismo uopšte o njoj razmišljali ili pisali? Tako mi koji živimo u „civilizovanim“ delovima ove naše planete doživljavamo vodu. I malo nam već idu na živce svi oni pametnjakovići koji od tako jedne najobičnije stvari kao što je voda, uporno prave neku čudesnu pojavu vrednu pažnje, istraživanja i dubokog promišljanja.



Kad ti je nešto ispred nosa svakodnevno, imaš tedenciju da to prestaneš da primećuješ, uzimaš ga zdravo za gotovo i jednostavno te ne zanima. U slučaju vode, to je ozbiljan životni promašaj. Ne kažem da će nešto tragično da se desi ako ne primećujemo vodu, ali ako svoju pažnju usmerimo na vodu na pravi način, možemo čuda da stvaramo. Da, čuda! Činjenica je da je voda učesnik svih postojećih procesa na ovoj planeti. Od oblika reljefa planete, preko stavranja ruda i minerala, do složenih biohemijskih reakcija u svim živim organizmima, nema pojave u kojoj voda ne učestvuje u nekom od svojih oblika. Na našoj planeti ne postoji ni jedna materija koja je u jednom slučaju tako životvorna, a u drugom tako destruktivna, kao što je voda. Poslednjih par decenija istraživanja vode nisu nam dopnela precizne odgovore „kako to voda radi“, ali su nam pokazala da je uticaj vode na sve što postoji ogroman, a što je još neobičnije, da je naš uticaj na vodu jednakog intenziteta, uz jedan ozbiljan problem: mi na vodu utičemo, pa utičemo, ali na žalost taj uticaj je u glavnom nesvestan.



Svesnim programiranjem vode, bavio se do svoje nedavne smrti japanski naučnik Masaro Emoto. On je naučno dokazao i snimcima potkrepio rezultate svesnog „programiranja“ vode. Pisao je reči i papiriće sa njima lepio na posude vode, zatim je tu vodu zamrzavao i mikroskopski snimao njene kristale. Ti su kristali u zavisnosti od pojmova kojima su bile izložene posude, poprimali potpuno različite oblike. Lepe i pravilne oblike u slučaju prijatnih pojmova (poput pojmova „ljubav“, „zahvalnost“), a nepravilne i na oko „ružne“ oblike u slučaju neprijatnih pojmova (poput „bes“, „mržnja“). Vremenom se shvatilo da uticaj ne vrši reč sama po sebi, nego emocija koju čitanje i primećivanje tog pojma poseduje. Naša osećanja su vrlo snažne vibracije koje na nevidljivom, energetskom nivou „drmaju“ i preoblikuju svaku materiju u našem okruženju, a pogotovo utiču na najprijemčiviju materiju koja prožima sve, apsolutno sve na ovoj planeti – vodu! Ta voda, dalje kružeći u svim svojim oblicima kroz sve što postoji, a posebno kroz naša tela, jer se sastoje većinom od vode, prenosi te oblike koje je poprimila i utiče na našu stvarnost, na naše zdravlje i na raspoloženje.



Samo jedan od primera do kojih se došlo je da se u onim krajevima sveta gde se mnogo psuje i grdi, najviše i ratuje i najčešće se događaju razne prirodne nepogode. Kada najzad  postanemo toga svesni, onda ćemo se zahvaliti na svakom gutljaju vode, svakoj ćemo čaši uputiti osmeh i ljubav, pri svakom tuširanju ćemo svesno sa sebe spirati ne samo prljavštinu nego i sve neprijatne i negativne osećaje, (u stvari vibracije) i tako čistiti kako svoje fizičko telo, tako i onaj nevidljivi deo našeg bića – svoja osećanja, emocije i misli. Voda je za život neophodna, a kao alat za poboljšanje tog života, vrlo je pogodna.



0
reviews

Nazad na sadržaj