Moje iskustvo sa Kundalini Yogom

Za Kundalini Yogu sam čula odavno, ali sam čula da je za nju potrebno da se "bude spreman", pa sam mislila da to znači duhovno vrlo razvijen. Do duše, u to vreme nisam baš imala jasnu predstavu šta znači "duhovno razvijen" (kao što nemam ni sada) ali sam bila sigurna da ja to nisam. Idem redovno na Yogu kod izuzetnog učitelja, 5 tibetanaca radim već 14 godina svako jutro i volim jogu jako. Ali volim još uvek da probam i nešto novo, za šta čujem da je korisno.

nina na livadi

Kada sam upoznala Danicu Cvetković, pre nekoliko meseci na Fruškoj Gori (bio je to jedan od odličnih događaja u organizaciji Fitness & Yoga Ada Bojana), saznala sam od nje šta znači biti spreman: biti svestan snage koju ima naša energija, poštovati pravila i raditi. Raditi. To ne izgleda privlačno (svi nešto više volimo da čitamo, saznajemo, pričamo, pričamo, pričamo... a slabo nešto konkretno i radimo), ali raditi Kundalini Yogu znači radovati se! Pa naravno, jer to je Yoga :)  Kakva radost obuzima čitavo biće, kad se kreće u ritmu, kad se uskladi disanje, kad se sve to uljuljka u predivnu muziku... nekad snažnog ritma, a nekad nežnog, skoro milujućeg. Jaaako uživam na Danicinim časovima (bila sam 3 puta i u nekoliko naših susreta, osetila koliko se dugo zapravo znamo) i kada sam je zamolila da mi predloži neku kriju koja bi mi u tom trenutku pomogla u nekim tegobama koje ne uspevam godinama da prevaziđem, ona mi je dala jedan od najlepših poklona koje sam ikada dobila.

Bilo je potrebno da radim svako jutro tu vežbu (kriju). Traje 11 minuta, a onda relaksacija (mirovanje u opuštenom položaju) isto toliko. Iako sam prethodno veče povredila nogu pa mi je malo smetalo u položaju, počela sam da je radim sa puno entuzijazma. Već prvo jutro osetila sam priliv energije. Bila sam odmah dobro raspoložena (što se i inače događa ujutro posle vežbanja), ali taj osećaj nije gubio na snazi čitavog dana! Do kasno uveče! Bila sam u punoj formi mentalno, emocionalno, fizički, i na svakom dugom nivou celoga dana! I nastavila sam. Čak i u neuobičajenim uslovima, radila sam je svako jutro, 40 dana. A muzika!? Pa to je savršen način da se razbudite. Muzika mi se svako jutro razlivala po domu, sve je harmonizovala, sve je obojila. Prelepo. Kada sam bila na putu, nosila bih je u telefonu. Kada nisam želela da nekome smeta, stavila bih slušalice. Povremeno sam se dopisivala sa Danicom koja je uvek raspoložena da doda neku informaciju, da još pojasni, pomogne, podrži. U međuvremenu, u mom su se životu uporedo događale velike promene koje su čini mi se, išle glatkije, što su bile značajnije. Sve se uklapa i u svemu uživam. A tegobe? E to je najfascinantnije! Čula sam da su neki prestali da puše kada su dobili kriju za to i čula sam još neke lepe primere, ali ne bih verovala da se na tegobe koje su se toliko odomaćile da su postale sastavni deo života, može jednostavno zaboraviti. Samo sam jednog dana primetila da ih nema. Nema! Kad su nestale, u kom trenutku? Nemam pojma! Ne sećam se. Samo ih više nema i jako sam srećna.

 

SKOK mali

Šta je još zanimljivo: energija je ostala snažna i lepa i posle tih 40 dana, još uvek je takva, a imala bih mnogo toga da napišem i o svesnosti, ali to se jednostavno ne uklapa u meni poznati rečnik. Ne umem o tome ni da pričam ni da pišem. Ali mnogo je lepo, toliko mogu da kažem. Uz najdublju zahvalnost divnoj sestrici Danici, radujem se novoj kriji koju ću da radim jer sada radoznalost ne dozvoljava da stanem. Radujem se i novim časovima koje ću da pohađam kad god stignem. I to je lepo što ne morate da budete u formi, ne morate da znate krije, ne morate biti razgibani niti sportski tip, ne morate ništa! Samo da slušate instrukcije, a zatim da se uz muziku prepustite i radite onoliko koliko možete, onako kako umete. Svaki čas je drugačiji, i ne morate da idete redovno. Ali ako probate, sigurno ćete želeti. Moje je iskustvo, eto, prelepo. I jedva čekam da upoznam Gurmukh, Danicinu učiteljicu. Tek će to da bude doživljaj, (pogledajte informacije ovde) već se danima radujem tome! Hvala ti Danice draga.

Podržite naš rad

Support Our WorkPrijava za novosti

Prijatelji

Lecimo se homeopatski baner

Masaža Zoki

drvo zivota

Zeleni cardaci2

kundalini baner za naslovnu

Denis baner mali

Pex-art-small

Podeli na društvenim mrežama

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter