KO-SMO-S je serijal naučno popularno zabavnih emisija u kojima se postavljaju pitanja i nude odgovori na teme ko smo, šta smo i zašto smo ovde. U trenutku u kojem živimo, a to je trenutak velikih promena na našoj planeti, čovek se sve češće pita šta je svrha njegovog života.

     Uviđajući da je materijalna stvarnost nedovoljna da nas trajno učini ispunjenima, sve više se okrećemo sebi u želji da shvatimo ko smo mi zapravo, i šta je cilj našeg boravka na planeti Zemlji. Sreća i zadovoljstvo blisko su  povezani za zdravljem i zato ćemo tokom serijala KO-SMO-S često u gostima imati lekare i medicinske radnike. U zavisnosti od teme, u emisijama gostuju stručnjaci iz raznih oblasti, naučnici, istraživači, pronalazači, učitelji i profesori. Svako od njih iz svog ugla i svog polja interesovanja ukazuje na moguće odgovore na određena pitanja i približava gledaocima saznanja do kojih je u svom radu došao. Tako se između ostalog govori o značaju osnovne i često zaboravljene funkcije našeg organizma koja nas održava u životu, a to je disanje. Tema u drugoj emisiji je „Čije su našle misli?“, a u njoj govore sveštenik, kvantni fizičar i predavač moderne, primenjene psihologije o tome šta su misli, odakle dolaze i da li se i kako njima može upravljati. 

     Među ostalim temama izdvajam priče o tome šta je energija, šta je homeopatija, kakve su mogućnosti prirodnih resursa... U svakoj emisiji emitujemo i po nekoliko posebnih priloga sa kritičkim, ironičnim ili istraživačkim pristupom temi, a povremeno se oslanjamo i na ankete među najmlađim „naučnicima“ (deca iz prvog razreda osnovne škole) ili slučajnim prolaznicima. Goste iz inostranstva koji nisu u mogućnosti da lično učestvuju u emisiju imamao u snimljenim intervjuima. Na improvizovanoj tribini u studiju su i nekolicina mladih, znatiželjnih  ljudi koji tragaju za odgovorima na razna pitanja i koji povremeno imaju šansu da svoju radoznalost zadovolje direktnim postavljanjem pitanja prisutnim gostima u emisiji.

    Nakon više od 20 godina provedenih u zabavnim TV i radio programima, uvidela sam da su ovo vrlo atraktivne teme, ali da se njima u medijima često bavimo na dva ekstremna načina: ili previše strogo naučno, što prosečnom TV gledaocu bude suvoparno i pomalo dosadno, ili površno i banalno što nikako ne nudi ozbiljnije uvide u tematiku, niti navodi da se o ovim važnim temama dublje razmisli.  Serijal Ko-smo-s ponudiće popularan pristup ovim temama koje će biti prezentovane na stručan, ali i pristupačan i donekle zabavan način. Uverena sam da će gledaoci tu pronaći mnoge odgovore, a u najmanju ruku, biće im date smernice ka kvalitetnijem i ispunjenijem životu.

 

Serijal od 56 epizoda,  emitovan je na RTV-u od aprila 2010., do septembra 2011. godine. Nove emisije objavljujem na internetu.

Podržite naš rad

Support Our WorkPrijava za novosti

Prijatelji

Lecimo se homeopatski baner

Masaža Zoki

drvo zivota

Zeleni cardaci2

kundalini baner za naslovnu

Denis baner mali

Pex-art-small

Podeli na društvenim mrežama

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter